Katteriet

Välkommen till

S*Weikums Maine Coon

Om Weikums

Weikums är en liten uppfödning av Maine Coon i hemmiljö och jag som driver uppfödningen heter Lisa. Min familj består av min man Henrik och våra två barn Alva och Erik. Här bor fyra katter, en Ragdoll & tre Maine Coon. Vi bor ca en mil utanför Mora i en by som heter Vika. Därav mitt stamnamn Weikums som betyder Vika på dalmål.

 

Intresset för avel började redan då mina första Ragdolls kom in i mitt liv 1997. Tack vare att jag sett en bild på den otroligt snygga Ragtime Hässelby så bestämde jag mig att en sådan ska jag ha. Det gjorde att jag köpte en hane som jag lånade ut till avel och i den här vevan började jag också att åka på utställningar. Jag fick blodad tand och åkte runt väldigt mycket under de första åren med min Ragdoll hane. Min första avels hona köpte jag 2004 och mitt stamnamn S*Weikums blev registrerat 2005.

I oktober 2007 flyttade sedan min första Maine Coon in och sedan dess har det blivit 9 kullar Maine Coon och fler kommer det att bli. Däremot så är Ragdoll aveln lagt på is för ett tag fram över.

 

Mitt mål!

Målet med uppfödningen är att få fram stora, friska, sunda rastypiska vackra Maine Coon med ett härligt temperament som i första hand ska vara snälla och trevliga familjemedlemmar.

 

Katterna kommer då de blir tillräckligt gamla att testas för HCM

 

Maine Coon bebisar i de flesta färgerna kommer att finnas tidvis till salu till goda och varaktiga hem.

 

*Ragdoll och Maine Coon är en mycket sällskaps sjuka katter och vill inte bli ensama hemma allt för länge, så är man borta mycket så vill jag gärna att katten ska ha en kattkompis som sällskap.

 

*Kattungar till avel säljer jag endast till de som testar för HCM och som delar min syn på avelsarbetet.

 

*Självklart vill jag också att vi håller kontakten även efter att ni fått hem kattungen. Jag kommer alltid att finnas till hands om ni behöver stöd, råd eller hjälp.

 

Har ni frågor eller om ni är intresserade av en kattunge till sällskap eller eventuellt till avel/utställning från Weikums så får ni gärna höra av er!

 

 

Innan mina kattungar flyttar så är de

 

  • Minst 13 veckor
  • Vaccinerade 2 ggr (Kattsnuva & kattpest)
  • Chipmärkta
  • Veterinärbesiktade senast 7 dagar före försäljnings tillfället
  • 3 års Dolda fel försäkrade i Agria
  • Registrerade i Sverak med stamtavla
  • Hund och barn vana
  • En livstids support från mig som följer med katten ;-)

Copyright: S*Weikums

 

Uppdaterat 14/10

2015

 

Nya planer på G, se under kattungaer

 

Änringar under honor

och kastrater.

 

 

 

.